keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Mitä vuosi 2018 tuo tullessaan?

Tämän vuoden ensimmäinen kuukausi on jo vierähtänyt hurjan nopeasti, mutta ajattelin nyt kuitenkin tehdä pienen yhteenvedon tai "ennustuksen" siitä, mitä tulee tapahtumaan vuonna 2018. Uskon, että tästä vuodesta tulee huikea, sillä minulle on avautunut paljon uusia mahdollisuuksia ja varmasti tulee vuoden mittaan myös avautumaan. Opon eli oppilaanohjauksen tunnilla meiltä kysyttiin, millaisia piirteitä tulemme mahdollisesti tarvitsemaan tulevaisuudessa, ammatissa, opiskelussa yms. Vaihtoehtoja oli monta, mutta yksi jäi todellakin mieleeni. Oman osaamisen kehittämistä. Toivon ja uskon, että tämä vuosi tuo tullessaan paljon oman osaamisen kehittämistä, ja siten osaamisen hyödyntämistä ja näyttämistä.

Tammikuuhan tässä on nopeasti mennyt ja ilokseni voin ilmoittaa että sain juuri hankittua tet-paikan! Niille jotka eivät tiedä, tet tarkoittaa työelämään tutustumisen jaksoa, joka meillä kahdeksasluokkalaisilla kestää viisi arkipäivää, n. 30 tuntia työtä. Itse olen menossa Tuomalan kouluun Tuusulaan, joka on siis alakoulu. Siellä on noin viitisen kymmentä oppilasta ja kolme opettajaa sekä koulunkäynninohjaaja. Tet-jaksoni on viikolla yhdeksän, eli heti talvilomani jälkeen. Todennäköisesti kirjoittelen siitä teille jotain.Huhtikuussa minulla on sitten edessä leiriavustajien koulutusviikonloppu. Mitä tämä tarkoittaa, on siis että menen viikonlopuksi Sailan tallille, jonka jälkeen olen leiriavustaja. Tsimsalapim.
Käytännössä siis viikonlopun aikana opettelen muiden tulevien avustajien kanssa iltatallin ja aamutallin teon, ponien ruuat, pesut, tarhaukset, laitumet, teoriaa yms. Tämä viikonloppu valmistaa minua leiriavustajan kesätyöhön (onhan leirejä sitten talvella, syksyllä ja keväälläkin, joihin voin mennä avustajaksi), jonne olen menossa ensi kesänä. Joten, sen lisäksi että saan pienen koulutuksen kesätyöhöni, opin varmasti paljon uutta hevosista ja niiden hoidosta!

Loppukevät olisi sitten koulun kannalta täyttä rääkkiä, jotta saan kaikki arvosanani sinne minne ne kuuluvatkin ja minne ne haluankin. Muutama kouluaine, esimerkiksi kemia ja historia loppuvat kasin jälkeen, joten molemmista tunnetusti tavoitteena kymppi. Parempi laittaa kaikki peliin jos mahdollisuudet on, kuin sitten katua laiskotteluaan. Opiskelua siis tiedossa.

Heti koulujen loputtua, viides päivä kesäkuuta, lähden kavereideni Annan ja Annen kanssa Kekkolan Kartanoon rippileirille. Kyseessä on ratsastusrippileiri, ainoa tänä kesänä. Se kestää kymmenen päivää, ja jokainen päivä sisältää tunnin ratsastusta ja kaiken rippikoulusisällön, joka normaaleillakin rippileireillä on. Konfirmaatio minulla on 15.7. ja juhlat järjestämme 17.7. Oikeastaan ihan sen takia, että konfirmaatiopäivä on perjantai ja juhlat on sitten parempi järjestää vasta sunnuntaina, kun ehdin lauantaina ja perjantaina laittaa kaikki jutut ja ruoat valmiiksi.Rippileiristä ja juhlista kun on selvitty, olisi tarkoitus lähteä tänäkin kesänä jo kolmatta kertaa Kolille, näillä näkymin koko perheen voimin. (9 henkeä plus mahdollisesti isovanhempani?) Suunnitelmiemme mukaan olisimme siellä viikon, jonka jälkeen alkaisi sitten minun kesätyöni Sailan tallilla, josta jo äsken hiukan kerroin. Huhtikuussa selviää paremmin, mutta heinäkuun olen nyt alustavasti varannut leireille. Leiriavustajan tehtäviin Sailassa kuuluu todella paljon kaikkea, mitä monissa muissa paikoissa ei. Esimerkiksi aamu- ja iltatallit, ponien pesut ja ruokinnat ovat avustajien vastuulla, samoin kesäihottumaponien (Kalle, Fredi ja Muppe) hoitaminen ja loimittaminen. Lisäksi tietysti leiriläisten auttaminen ja mahdollisesti taluttaminen, poniajo, teoria, iltatoiminta ja paljon muita juttuja. Itse olen käynyt Sailassa nyt reilut kaksi ja puoli vuotta ja käynyt kolmella leirillä. Kaikki kolme ovat olleet huikeita kokemuksia ja voin ehdottomasti suositella Sailan tallia leiripaikaksesi, jos sellaista vielä etsit. Tämänkin kesän leireillä on vielä hiukan tilaa.

No, sitten kun kesä loppuu, alkaa tietysti koulu ja peruskoulun viimeinen luokka. Jatko-opintojakin olen jo miettinyt, mutta se on vielä niin hataralla pohjalla ja muuttujia on tietysti vielä paljon, joten en rupea niistä vielä selittämään. Yhteishaku on minulla kuitenkin vasta 2019 alkuvuodesta. Vaikka nyt tuntuu että siihen on vielä kauan aikaa, on tämäkin vuosi kohta hurahtanut ohitsemme yhtä nopeasti kuin edellinenkin. Loppuvuodesta en osaa oikein vielä mitään sanoa. Lokakuussa täytän viimein sen viisitoista vuotta, mutta muuta ihmeellistä ei nyt tule mieleeni. Syksyllä tai talvella olisi tosin todella kiva matkustaa jonnekin, kun esimerkiksi kesä on minulla täysin buukattu ja keväälläkin on paljon kiireitä. Talvilomalla olen menossa Tukholmaan, mutta muuten kaikki matkustuskuviot merta edemmäs kalaan ovat täysin auki ja harkinnassa. Kuten usein sanon, se nähdään sitten.


4 kommenttia:

 1. Sullahan on jo vaikka mitä suunnitelmia tälle vuodelle! Erityisesti tuo sun kesätyö kuulostaa mielenkiintoiselta! :) Tää oli muutenkin kiinnostavaa lukea!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itsellänikin sellainen fiilis, että tulee kiireinen mutta tosi huippu vuosi :)

   Poista
 2. Kuulostipa kivoilta suunnitelmilta! Tätä postausta oli myös kiva lukea:)

  VastaaPoista

Suositut tekstit